➕ precyzyjny sensor elektrochemiczny Qmol 4.0 ➕ możliwość pracy jako przesiewowy i dowodowy ➕ skórzane etui oraz walizka do przechowywania ➕ 5+10 dodatkowych ustników
➕ precyzyjny sensor elektrochemiczny Qmol 4.0 ➕ możliwość pracy jako przesiewowy i dowodowy ➕ skórzane etui oraz walizka do przechowywania ➕ 5+10 dodatkowych ustników
➕ jako przesiewowy i dowodowy ➕ skórzane etui i walizka ➕ 5 dodatkowych ustników, apteczka
Nie wystarczy tylko podać alkoholu, ponieważ czynność ta jest wielką sztuką. Osoba, która pragnie spełnić się w roli gospodarza doskonałego, musi poznać wiele zasad. W tym przypadku są one odmienne dla wina, piwa czy wódki. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie artykuł, który wiele Ci ułatwi i sprawi, że nie popełnisz gafy. Dowiesz się jak prawidłowo podawać alkohole.
Jak prawidłowo podawać alkohole? Obowiązkowe zasady przy winie
Wino jest napojem, który bardzo często gości na stołach podczas ważnych uroczystości. Jest to trunek bardzo wytworny i takiego traktowania wymaga. W tym przypadku sposób podawania uzależniony jest od rodzaju wina. Po pierwsze wina musujące podaje się schłodzone. Temperatura powinna wynosić 6 stopni Celsjusza. Z kolei wina białe i różowe wymagają temperatury na poziomie 12 stopni Celsjusza, a wina czerwone 18 stopni Celsjusza. Zgodnie z międzynarodowym standardem wina należy podawać gościom w kieliszkach. Co więcej, nie bez znaczenia jest też kształt kieliszka. Musi on zwężać się ku górze. Dzięki temu aromaty nie uciekną zbyt szybko i skupią się na szczycie.
Kieliszek do szampana lub wina musującego powinien być smukły i długi. Istotne jest również to, że nie wolno napełniać kieliszka w całości, a do ¾ pojemności. Z kolei czerwone wino wymaga kieliszka pękatego i dużego. Natomiast białe wino podaje się w smuklejszych kieliszkach, które mają mniejszą czaszę. Wino nalewa się również z serwetką przy szyjce butelki. Jest to metoda, która może uchronić przed wydostaniem się kropelki trunku na obrus czy też ubranie gości.